VEGGIE BURGERS med BBQ DRESSING og SWEET POTATO FRIES

BURGERS! YEAH! Er der noget mere hyggeligt end en god fedtet burger og hjemmelavet fritter?

Jeg laver ofte vegetarburgere med klassisk fyld, som salat, tomat, løg og pickles. Uh, og en lækker dressing, der drypper ned af hænderne og laver et rod. I forhold til fritter, så kan jeg godt lide at bruge sweet potato engang imellem. Som regel serveret med en frisk citron mayo eller en krydret chili mayo. Begge dele står godt til kartoflernes sødme.

 

 

 

Ingredienser

  • Plantefars
  • Salat
  • Tomat
  • Pickles
  • Løg
  • 8 spsk mayonaise
  • 2 spsk creme fraiche 18 %
  • 2 tsk BBQ Salt fra Vestjyske Delikatesser
  • 1 tsk Sriracha
  • 4 burgerboller
  • 500 g sweet potatoes
  • Olie

     

    Metode

    1. Skræl og skær sweet potatoes i stave. Bag dem i ovnen med salt og olie, i 30-40 minutter ved 200 grader. Vend dem halvvejs i processen.
    2. Imens formes plantekødet til 4 bøffer. Krydr dem med salt og peber, og steg dem i 3-5 minutter på hver side i en pande.
    3. Bland 4 spsk mayonnaise og 2 spsk creme fraiche med 1 tsk Sriracha og 2 tsk BBQ Salt fra Vestjyske Krydderier.
    4. Til fritterne, blandes 4 (eller mere) spsk mayonnaise med citronskal og saften fra 1/4 citron.
    5. Skær grøntsagerne i skiver, varm burgerbollerne og begynd med at bygge din burger!