Quesadillas med ølbraiserede svinekæber

Ud af alle de forskellige måder, der findes på at tilberede en tortilla i det mexicanske køkken, så er quesadilla nok det jeg har lavet allermest.

Den populære street food har mange variationer. Fælles for dem alle er, selvfølgelig, ooooost! Jeg laver ofte quesadillas med vegetarisk fyld, som regel med sweet potato og spinat eller portobello og løg. Men når det skal være helt vildt, så laver jeg de her med ølbraiserede svinekæber i stegeso. 

 

 

 

Ingredienser

  • 300-400 g svinekæber
  • 4-5 spsk Mexi Krydderi from Vestjyske Krydderier
  • 4 hvidløgsfed
  • En øl
  • 2 løg
  • 4 tomater
  • 200 g cheddar
  • En pakke tortillas
  • Koriander
  • Creme fraiche 18 %
  • Olie

     

    Metode

    1. Mariner svinekæber i en blanding af 4-5 tablespoons of Mexi Krydderi fra Vestjyske Delikatesser, hvidløg, salt, peber og olie. Lad svinekæberne marinere i min. 2 timer.
    2. Skær løg og tomater i både og kom dem i en stegeso.
    3. Steg svinekæberne så de får stegeskorpe og tilføj dem til stegesoen. Hæld en øl i så den dækker ingredienserne og lad det simre i 5-7 timer, indtil kødet er mørt.
    4. Kom en tortilla på en tør pande. Mens panden varmer op, tilføjes revet cheddar, pulled svinekæber, tomat, løg og koriander til halvdelen af tortillaen. Top fyldet med mere revet cheddar og fold tortillaen henover sig selv.
    5. Steg tortillaen på begge sider indtil den er sprød og osten er smeltet. Fjern den fra panden og skær den i trekanter. Server med crene fraiche og koriander på toppen, og lime ved siden af. Buen provecho!