Grøn risotto med squash, ærter og citron

Mit hjerte skriger på pasta, men engang imellem står den på risotto når jeg får cravings for cremet italiensk mad. Denne her grønne risotto er super frisk og ikke alt for tung. Der er en vis forårs/sommer følelse over retten, som jeg godt kan lide. Risottoen er toppet med ærteskud, der ser flot ud og smager ligeså godt!

 

 

 

Ingredienser

  • Et løg
  • 3-4 hvidløgsfed
  • 4 spsk Pasta Krydderi fra Vestjyske Delikatesser
  • En squash
  • 200 g spinat
  • 200 g ærter
  • 2 dl hvidvin
  • 1 liter kyllingefond
  • 400 g risottoris
  • 130 g parmesan
  • Smør
  • En citron
  • Basilikum
  • Ærteskud

     

    Metode

    1. Hak løg og hvidløg. Steg det i en gryde sammen med smør og 4 spsk
    2. Pasta Krydderi fra Vestjyske Delikatesser. Riv squashen groft og tilføj det til gryden. 
    3. Tilføj skyllet risottoris. Efter 1-2 minutter, tilføjes hvidvinen. Når alkoholen er fordampet tilføjet kyllingefond – lidt ad gangen. Rør ofte i gryden. 
    4. Steg spinat i smør på en pande. Når det er faldet sammen skal det blendes med en håndfuld basilikum. Tilføj 50 g parmesan, ærter og citronskal.
    5. Når riotottoen er ved at være færdig hældes spinatblandingen over i gryden. Dette tager cirka 20-30 minutter.
    6. Tilføj 80 g parmesan og to spsk smør. Smag til med salt og peber.
    7. Server risottoen med revet parmesan, hakket basilikum og ærteskud.