Cookies med mørk chokolade, hasselnødder og havsalt

Cookies er en af mine favoritting at bage! De er skønne som de er, som den klassiske version med chokolade og hasselnødder. Man kan også sagtens peppe dem lidt op. Brug chokolade med saltkaramel, giv dem en omgang dulce de leche eller krydr dem med lidt chili. Når det er sommer kan du komme lidt is imellem to cookies og rulle dem i kokos, mandler eller hvad som helst, og du har dine helt egne hjemmelavede ice cream sandwiches (indsæt savle emoji)… 

Nogen kan lide deres cookies sprøde. Men den perfekte cookie, for mig, er gylden i kanterne, men blød og sej i midten. Udover ikke at overbage de små herligheder, så har jeg fundet ud af at nøglen til den perfekte cookie er smør af god kvalitet og hviletid for dejen.

Ingredienser

  • 150 g smør, blødt
  • 80 g rørsukker
  • 80 g brun farin
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • Vaniljeekstrakt
  • Havsalt
  • 200 g hvedemel
  • 130 g hasselnødder
  • 100 g mørk chokolade

Metode

  1. Tag smøren ud af køleskabet min. 30 minutter før du starter med at bage.
  2. Rør smør og sukker sammen.
  3. Tilføj æg, bagepulver, vaniljeekstrakt og havsalt.
  4. Si melet og tilføj det til blandingen, lidt ad gangen. Du skal måske ikke bruge alt melet.
  5. Hak chokolade og hasselnødder groft, og tilføj det til dejen.
  6. Sæt dejen i køleskabet og lad den hvile i 1-2 timer.
  7. Tag dejen ud 15-30 minutter før bagning. Brug to teskeer til at sætte dejen på bageplade. Vær sikker på at der er lidt plads imellem dejklumperne. Pres forsigtigt ned på hver klump.
  8. Bag dine cookies i midten af en opvarmet ovn, i 10-12 minutter på 175 grader.